4.06.2014

Caminho das Índias


Amics, aquest es un post ràpid sobre la segona part del nostre viatge a la Índia. Ara mateix estem a Kathmandu, preparant-nos per fer el circuit dels Anapurnes, un trek de quasi 20 dies (període en el qual estarem completament desconnectats del mon). Així que, en resum, després de Hampi, vam fer una parada de dos dies a Mumbai, on ens vam sorprendre amb lo organitzada que es la ciutat (res a veure amb les histories de terror que ens havien explicat sobre aquesta megalopole) es mes ens va encantar! A mes a mes vam aprofitar per visitar la família d’un pajaro que havíem conegut a Malasia, podent així conèixer la seva gent una miqueta mes d’aprop.

Amigos, esse é um post rápido sobre a segunda parte da nossa viagem à Índia. No momento, estamos em Kathmandu, nos preparando para fazer o circuito dos Annapurnas, uma trilha de quase 20 dias (período no qual ficaremos completamente incomunicáveis com o mundo). Assim, em resumo, depois de Hampi fizemos uma parada rápida em Mumbai, onde nos surpreendemos com o organizado que é a cidade (nada a ver com as histórias de terror que nos contam sobre essa megalópole) e visitamos a família de um amigo que conhecemos na Malásia, podendo assim conhecer um pouco mais de perto a vida das pessoas que moram nesse lugar.








Després vam visitar el Rajastan, un estat de la Índia que ens va fer recordar aquelles histories del desert palaus i Maharajas. Vam passar per les 4 principals ciutats de l’estat: Udaipur, la ciutat del llac i palaus; Jodhpur, amb la seva encantadora fortalesa de pedra rosada; Jaisalmer, amb les seves dunes i passejades a camell; i Jaipur, la capital plena de bazars caòtics, però perfectes per omplir les maletes de regals, be l de la Lara per ser exactes. Amb temps fins hi tot per fer una visita al cinema de la ciutat i flipar amb Bollywood!!!

Depois disso, visitamos o Rajastão, um lugar que nos lembrou daquelas histórias de deserto e palácios e maharajas. Passamos pelas 4 principais cidades desse estado: Udaipur, a cidade dos lagos e palácios; Jodhpur, com sua bela fortaleza de pedra rosa; Jaisalmer, com suas dunas e passeios de camelo; e Jaipur, a capital cheia de bazares caóticos mas ótimos para encher a mala de compras (as minhas, não as do Roger). Aí ainda tivemos tempo de visitar o cinema da cidade e pirar com o último lançamento de Bollywood!














Agra va ser una parada rapida de camí cap a Varanasi, on vam fer la visita obligada al Taj Mahal.

Agra foi uma parada rápida de uma tarde, no meio do caminho a Varanasi, onde fizemos a visita obrigatória ao Taj Mahal.


Finalment vam arribar a Varanasi, la ciutat banyada pel riu Ganges. Aquest riu es considerat sagrat pels hinduistes, així persones de tot el país peregrinen fins a Varanasi per banyar-se en les seves aigües (bastant pol·luïdes per cert) i per morir-hi (hi ha la creença que ser cremat i després entregat al riu, allibera a la persona del cicle de naixement i sofriment). Impressionant passejar pels ghats (escales al costat del riu) i veure persones banyant-se , altres netejant la roba, cossos essent cremats, búfals submergint-se a l’aigua, nens jugant al criquet, tot al mateix temps. Varanasi ha esta la ciutat que més ens ha impressionat de llarg, es la que esta mes propera a aquella imatge que jo sempre havia imaginat quan pensava en la Índia. I en aquesta ciutat mística, bruta, misteriosa, impactant....vam arribar a la fi del nostre mes a la Índia. Hem quedat molt sorpresos, esperàvem un país difícil de viatjar, amb molta però que molta brutícia, horrible, amb gent demanat a tota hora i intentant enganyar-te a tota hora (i ya te la meten ya), ja que això es el que molta gent ens havia dit, i la veritat es que a nosaltres ens ha semblat ben diferent, a mes a mes ens ha agradat fins al punt de tenir ganes de tornar-hi per conèixer més d’aquest país tan fascinant, això si, no hi viuria mai, les coses clares, je je je.  Així que ben a l’estil de Índia, ens vam acomiadar amb un viatge en tren fins a la frontera amb Nepal, el punt final d’aquest peaso voyage!!!!!

Assim, finalmente, chegamos em Varanasi, a cidade banhada pelo Rio Ganges. Esse rio é considerado sagrado para os hinduístas. Assim, pessoas e toda Índia peregrinam para Varanasi para se banhar nas suas águas (bastante poluídas) e para morrer (acredita-se que ser cremado e jogado no rio libera a pessoa do ciclo de nascimento e sofrimento). Impressionante passear pelos ghats (as escadarias na beira do rio) e ver pessoas tomando banho, pessoas lavando roupa, corpos sendo queimados, búfalos se refrescando na água, crianças jogando criquete, tudo ao mesmo tempo. Varanasi é a cidade que mais nos impressionou. É a mais próxima da imagem que tínhamos da Índia. E, nessa cidade tão mística, suja, misteriosa e impactante... chegou ao fim nosso mês na Índia. Ficamos muito surpreendidos, esperávamos que seria um país difícil de viajar (muita pobreza, muito sujeira, muita gente te enchendo para vender coisas por dez vezes o preço) mas o que encontramos foi um país completamente diferente. Foi uma bela surpresa! Ficou a vontade de voltar e conhecer mais esse país tão fascinante. E, bem ao estilo da Índia, nos despedimos com uma viagem de trem até a fronteira com o Nepal, o último país dessa viagem.









No hay comentarios:

Publicar un comentario

Críticas, sugestões e comentários! Crítiques, sugeriments i comentaris!